8 Yaş İçin Hangi Spor Uygundur?

Hareket, çocukların gelişiminde, psikolojik ve fiziksel olarak da çocukların daha aktif ve hareketli olmalarını sağlamaktadır. Erken yaşta başlamak olası sakatlanmaların ve olumsuz sağlık sorunlarının önüne geçer.

Çocuklar İçin Uygun Isınma Hareketleri

Çocuklar, herhangi bir egzersiz veya hareket yapmadan önce yaklaşık bir dakika kadar ısınma hareketleri yapmalıdır. Ufak bir yürüyüş, kolları çevirmek, bacakları aşağı yukarı oynatmak yeterli olacaktır. Bu ısınma hareketleri kasların daha hızlı ve aktif olarak çalışmasına yardımcı olur.

8 Yaş İçin Hangi Aktivite Uygundur?

Bu yaş grubu için tercih edilen spor mutlaka eğlenceli ve çekici olmalıdır. Örneğin;
-Hentbol,
-Yüzme,
-Futbol,
-Atletizm,
-Tenis,
-Voleybol,
-Basketbol.
Tabi bunların yanı sıra çocuğun zihinsel gelişimine de yardımcı olmak için bazı eğlenceli aktiviteler tercih edilmelidir. Örneğin;
-Satranç,
-Puzzle,
-Resim.

Çocuğun Fiziksel Gücü Yaşıtlarına Denk Mi?

İnsanlar nasıl ki birbirinden farklılarsa çocuklarda büyüme ve gelişme konusunda farklılık gösterebilir. Çocuklar ergenliğe aynı anda girmezler. Her çocuğun ergenliğe giriş yaşı birbirinden farklıdır. Bu farklılık aynı cinsiyette daha çok belirginlik gösterebilir. Fiziksel olarak dezavantaja sahip çocuklarda, özgüvensizlik çokça görülebilir. Bunu aşmanın en güzel yolu da çocuğun kendini ispatlayacağı sportif faaliyetlerde uğraş göstermesini sağlamaktır.

Anne Babanın Çocuk Üzerindeki Etkin Rolü

Çocukların daha dünyaya gözünü ilk açtıkları andan itibaren özendikleri, taklit etmek istedikleri ve davranışları örnek alınan bireylerdir anneler ve babalar. Bu durum çocuğu bazen olumsuz etkiler. Evde yaşanacak tatsız durumlar, uygunsuz hareket ve tavırlar çocuğun aktivitelerine ve davranışlarına yön vermeye başlar. Örneğin yaşıtlarıyla futbol oynarken centilmenlik dışı hareketlerde bulunabilir. Hele ki agresifliği tatmış bir çocuğa aktivite olarak boks gibi şiddetli uğraşlar verirseniz vay o çocukların haline.

Aktivitenin Çocuklar Üzerinde Etkisi

Çocuklar, gördüğü ve yaşadığı şeylerden çok çabuk etkilenebilirler. Bu bağlamda gelişimine, davranış ve tutumlarına yardımcı olmak en önemli görevimizdir. Onlar için seçmiş olduğumuz aktivite, o aktive etrafında oluşan arkadaş çevresi ve buna benzer nice faktör çocukların gelişimine olumlu ya da olumsuz bir şekilde etki eder. Bu sebeple en iyi tercih ve imkanları önlerine sunmalıyız.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir