Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni bir ev, yeni bir hayata açılan kapılar demektir. Evimiz, günümüzün büyük bir kısmını geçirdiğimiz ortamlar olduğu için oldukça önemlidir. Bu nedenle ev sahibi olmaya karar verdikten sonra iyi bir araştırma yapmalı ve tüm detaylar göz önünde bulundurulmalıdır. Her şeyden önemlisi satın alacağınız evin, sizde mutluluk ve heyecan uyandırması gerekmektedir. Güneş alıyor oluşu, konumu gibi pek çok ayrıntı insana ilham olmakta. Yeni bir ev alırken bütçeniz ve ödeme tercihiniz başta olmak üzere, değinmeniz gereken çok önemli unsurlar vardır.

Seçenekleri Gözden Geçirin Ve Fiyat Karşılaştırması Yapın

Satın alacağınız evin büyüklüğü ve cephesi fiyatlandırmasıyla doğrudan ilişkilidir. Ev alırken hemen karar vermemeye özen gösterin. Hızlı verilmiş bir karar sizi yanlış seçimlere sürükleyebilir. İstediğiniz konumdan çeşitli ev seçeneklerine bakarak detaylı araştırmaları yapın. Seçenekleriniz arasındaki evleri modeline ve fiyatına göre karşılaştırın. Kendi bütçenize en uygun olanı tercih edin.

Yasal İşlemlere Dikkat Edin

Öncelikle satın alacağınız evin, ruhsatının olup olmadığını öğrenin. Ruhsatın yanı sıra kat irtifakı ve iskan ruhsatı hakkında da detaylı bilgi edinin. Evin üzerine borç olup olmadığını sorgulatın. Eğer almaya karar verdiğiniz evin üzerine ipotek ya da haciz kaydı bulunuyorsa bu ilerleyen zamanlarda ciddi problemlere yol açacaktır. Satış sözleşmesini dikkatli bir şekilde okuyun hatta mümkünse bir uzmandan yardım alarak incelettirin.

Yapımcı Firmayı Araştırın Ve Deprem Riskini Sorgulatın

Yapımcı firmanın daha önceki çalışmalarına, projelerine bakın. Maalesef ki ülkemizin pek çok yeri deprem bölgesi olarak geçmektedir. Bunu göz ardı etmeden, alacağınız evin deprem riskini sorgulatın. Deprem açısından risk taşıyan konutlar belirli bir süre sonra yasalar gereğince kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmektedir. Bu nedenle risk taşıyan bir ev almamaya gayret edin.

İstek Ve Bütçenize Uygunluğunu Kontrol Edin

Nasıl bir ev hayal ettiğinizi planlayın, bu plan doğrultusunda hareket edin. Bütçenizi belirleyin. Harcamaları göz önünde bulundurarak kendinize bir rapor oluşturun. Hem görsel açıdan isteklerinize uygun hem de bütçenizin yeterliliğine göre şekillenen bir ev bulmaya odaklanın. Sık sık araştırmalar yapın.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir