Ev Dekorasyonunda Renk Uyumu Nasıl Yapılır

Dekorasyon uygulamalarında doğru dokuları ve rengi iyi şekilde seçebilmek için iç mimar olmanıza hiç de gerek yok. Dekorasyon uygulamalarınızda sizlere çok gerekli olan bütün ürünleri sizler için en iyi olanını en kaliteli halde görünen mobilyalara erişebilir, birkaç minik bulgu ile sizler de dekorasyon uygulamalarınızda renk uyumunu yakalayabilirsiniz.

ev dekorasyonunda renk uyumu

Yatak odaları, yemek odaları, oturma odaları, salon, çalışma odası, mutfak gibi evin rastgele bir kısmını tasarlamak için yalnızca renklerin uyumunu dahi biliyor olmanız; eksiksiz bir dekorasyonun da kapılarını sonuna kadar size açacaktır. Misafirlerinizi mest edecek tasarımlar ortaya koyabilmeniz için dekorasyon çalışmasına haydi gelin, renk uyumundan yola çıkalım. Renk ahengi nedir, evlerinizde nasıl sağlayabilirsiniz ve faydanıza olacak bütün ince detaylarını incelemeye başlayalım.

Zevkinizi Renkler İle Yansıtın

Odadaki mobilya renk ahengi ile oda içinde tercih edeceğiniz tül perdeleriniz ve fonlarınız arasındaki renk ahengi ve eşyaların bu uyum içerisindeki önemini bir çok teknik tecrübe ederek bulabilirsiniz. Bu işlemler içerisinde tasarımcıların en sık kullandığı 60/30/10 formülü olaraktan isimlendirilen renk ahengi yöntemidir Renk ahenki yöntemini uyarlarken renk çarkından faydalanarak oda içinde bulunmasını istediğiniz üç renkten, ikisinin birbirlerine yakın, geriye kalanın ise bunlara karşıt renk olaraktan belirlemeniz gerekmektedir.

Siyah ve gri renkli nesnelerle beraber sarı renkli nesneleri oda içinde kullanaraktan renk uyumu oluşturabilirsiniz Seçmiş olduğunuz bu renkleri, birbirlerine benzeyen iki renkten açık tonlu griyi duvar rengi olarak, koyu siyah rengi oturma grubu, tv ünitesi, yemek odaları takımı gibi büyük ebatlı mobilyalarda, karşıt renkli sarıyı da oda içinde olabildiğince az yer işgal eden eşyalarda odak rengi niteliğinde kullanabilmeniz mümkün. 60/30/10 formülünde en sık tercih edilen bu gri renk ahengi ile sadece sarı değil mavi, kırmızı, fıstık yeşili gibi renkleri de kullanaraktan bu etkiyi sağlayabilirsiniz.

Doku ve Renklerin Uyumundan Faydalanın

Tabiatta olduğu gibi tabanı koyu renk, mobilyalarda ara renk tonları, tavan da ise daha aydınlatıcı, açık renkleri kullanaraktan kusursuz bir tasarım oluşturabilirsiniz Dikey olaraktan evinizdeki renk çeşitliliğini koyu renkten açık renge olacak şekilde tasarladığınız durumda etkin renklerden oluşmuş ahengi sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında dekorasyon içinde doğal taş deseni gibi çeşitli yapılara da imkan vererek çeşitliliği sağlayabilirsiniz. Kırmızı ile yeşil, mor ve sarı, turuncuyla mavi gibi birbirlerine karşıt renkleri açık tonda bir arka planda beraber kullanırsanız düzgün, göz yormayacak bir birliktelik oluşturabilir, renk paletinin yakın olan sarı ile yeşil, turuncu ile kırmızı, maviyle mor gibi renkleri de beraber kullanaraktan dingin ve sakinleştirici bir ortam oluşturabilirsiniz.

Klasik Renkler Her Zaman Uyumludur

Ev düzenlemelerinde en sık karşılaştığınız şüphesiz; klasik tarz renk ahengi! Aşina olunan ahşap yapılara ve pastel renk uyumuna güvenip bunları kendi ev dekorasyon uygulamalarınızda değerlendirilebilir, klasik tarzın vermiş olduğu güveni evlerinizde canlandırabilirsiniz.

Soft Renk Uyumu Unutulmamalı

Armonik renk ahengi sırasında dinamik ve ışıklı renklerin yanında soft renk tonları kombin edip soft dekorasyonlar oluşturabilir göz alıcı bir dekorasyon çalışmasına olanak sağlayabilirsiniz. özellikle belirtecek olursak istirahat etme tarzı olaraktan tercih ettiğiniz yatak odası ve çocuk odası gibi alanlarda soft renk ahengi ile oldukça dingin ve sakinleştirici etkilere dahil olabilirsiniz. Vintage ya da avangard tipini keşfedebilirsiniz

Renkler Konusunda Tabularınızı Yıkın

Tabanda koyu renk tercih etmek istemiyor iseniz açık renkli taban ile koyu ve karşıt renkli kontur kullanabilir, bordür yani dolgulu renkler arasında ise kontur renk seçeneğinin bir iki ton açığını kullanabilmeniz mümkün. Taban tamamen koyu renklere sahipse, kontur olaraktan aykırı olacak açık renk, bordür için ise kontur renk seçeneğinin koyu tonda olanlarını kullanabilmeniz mümkün.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir