Kuş Beslemek Alerji Yapar Mı?

Evimizde, ofisimizde veya hayatımızın her hangi bir kişisel alanında bulunan  bu sevimli dostlarımız alerjik bedenlere alerji yapabilmektedirler. Kronik astım, tüy alerjisi en başlıca örneklerden biridir. Evinizin içinde ufak, çok fazla yer ve sorumluluk istemeyen, bakımı rahat olan bu hayvanlar kokuları ile de insanlara alerjik reaksiyonlar göstertebilir. Bu yüzden öncelikle bir hayvan sahiplenmeden önce alerjinizin olup olmadığını öğrenmelisiniz bir sağlık kuruluşundan. Daha sonra bir kuş sahiplenebilirsiniz. Bakımı kolaydan başlayın. Bilgi edinin. Çok fazla tüy döken bir kuş odanızda bulunursa zaman içinde solunum yollarınıza zarar verebilir. Aynı şekilde kuşunuzla yeteri kadar ilgilenmeyip, onun pis bir ortam yaratmasına izin verirseniz bu da zamanla solunum yolunuzda veya bronşlarınızda tahribata neden olacaktır.

muhabbet kuşu

Neden Bir Kuş Almalıyız?

İnsanlar gündelik hayatlarında çok fazla stres olabiliyor. Bu sevimli ve renkli dostlarımız bir nebzede olsa yüzümüzü güldürmeyi başarıyor. İnsanlar genel olarak sevgi duyabileceği bir canlı arar. Hayatımızı da bu yüzden paylaşırız bir sevdiğimiz insan ile. Bu yüzden bu sevimli dostlar size kesinlikle basit bakımlarla ve sevgi dolu yaklaşımlar ile iyi bir dost olacaktır.

Kuş Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle dikkat etmeniz gereken husus sağlığınız. Unutmayın her şeyin başı sağlıktır. Alerjiniz olup olmadığını bir sağlık kuruluşu tarafından teyit ettirin. Daha sonra kendinize uygun bir kuş bulun. Tecrübesiz iseniz muhabbet kuşu gibi basit türler ve daha az tüy döken cinsler tercih etmelisiniz. Ortalama tecrübeler için daha iyi bir oyunculuk ve eğitim sonucu alabileceğiniz sultan papağanları, lori, iskender papağanı gibi türler tercih edebilirsiniz. Unutmayın kuşların türleri büyüdükçe bakım ücretleri ve fiyatları da yüksek olacaktır.

Kuşlara Nasıl Bakılmalı?

Kuşların birçok türü çok fazla ilgi istemese de yine de belli sorumluluklarınız vardır. Düzenli olarak yem verilmeli. 2 ile 3 gün arasında bir suyu değiştirilmeli. Haftalık veya türüne bağlı sıkça meyve ve sebze (gırtlağına yapışabilen maydanoz vs. hariç) verilmeli. En önemli bakımlardan biride tüy sorunu. Kuşunuzun bol vitamin alması ve stresten uzak olması lazım. Her gün en az yarım saat onunla ilgilenin. Vitamin eksikliği olup olmadığını gözetleyin ve ona sevecenlik, sabır ile yanaşın. Zamanla en iyi dostunuz oluyor. Unutmadan şunu da eklemem lazım kesinlikle kafeslerini 3 ile 4 gün arasında bir temizleyin. Kuşlarınızın sıcak havada yıkanmasını sağlayın.

Bunun için suya öncelikle alıştırın. El eğitimi vererek ilk etapta size güven duymasını sağlayın. Kuşunuzun yavru olup olmadığına dikkat edin. Karakteri oturmuş yabani bir kuş size alışmakta güçlük çeker. Kuş alerjisi olanlar için de ufak bir önerim var. Çok fazla beslemek istiyorsanız geniş bir kafeste iki adet besleyin. Çok fazla yanaşmadan ve çok fazla haşir neşir olmadan ilgilenin. Bir de tabi odanızda barındırmayın.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir