Pano Isıtıcılar

Panelde ısıtıcıların orta gerilim elemanlarında kullanımına ilişkin bilgi kirliliği ve bilgi eksikliğinin olduğu görülmektedir. Panel ısıtıcıların maliyeti ve boyutuna bakılmaksızın maalesef sistemin personel ve yatırımların sürekliliği ve güvenliği açısından ne kadar önemli olduğu tam olarak açık değildir. Bu makalede, aşağıdaki üç sorunun yanıtlarını arayacağız;

Panel ısıtıcılar nasıl kullanılır?
Panel ısıtıcılar neden kullanılmalıdır?
Ne tür panel ısıtıcıları kullanmalıyım?

Panel Isıtıcıları Neden Kullanmalı?

Hava sıcaklığı ve havadaki nem miktarı arasındaki ilişki, özellikle elektrik mühendisliğinde en önemli sorunlardan biridir. Nemli havanın termodinamik özelliklerini kullanarak nemli havadaki süreçler ve koşullar ile ilgilenen termodinamik dallara Psikometri denir. Psikometrik diyagramlar ve değerler pano ısıtıcılara olan ihtiyacı aydınlatmaktadır.

Psikometre Analizi

Psikometriye göre “nem”; Bu, hava koşullarında içerdiği maksimum su buharı miktarıdır. Bu teklif ayrıca, havada gaz halinde olan bu suyun artık belirli koşullar altında tutulamayacağını da söylüyor. pano ısıtıcılar Hava ısındığında, tutabileceği su buharı miktarı artar. Tersi durumda, hava soğumaya başladığında, artık bir gaz olarak suyu tutamayacağı sıcaklık noktasına “Yoğuşma (çiğ noktası)” denir. Paneldeki hava sıcaklığı kritik bir yoğunlaşma noktasının altına düşerse, buhar panelin içindeki su damlacıklarına dönüşmeye başlar.
Farklı sıcaklıklarda 1 m³ havada depolanabilen gram cinsinden maksimum su miktarını göstermektedir.

Hava sıcaklığı (° C) Desteklenen su buharı
Metre küp başına 30 g
20 ° C’de metreküpte 17 g
10 ° C’de cgm 9 g
Tablo 1

İnceleme

Dikkat edildiğinde, hava sıcaklığının 30 ° C’den 20 ° C’ye düştüğü bir ortamda bir OG hücresinde 13 g suyun küçük çiy damlalarına dönüştüğünü görüyoruz. Bu çiy damlaları sac panellere, izolatörlere, kesicilere ve diğer elektrikli ekipmanlara dağılmıştır. . Sektördeki herkes ne kadar aptal olduğunu biliyor. Ne yazık ki, ıslak damlacıklar yalıtımlı yüzeylerdeki toz ve kirle birleşerek güvenli sıçrama mesafelerini son derece tehlikeli değerlere düşürerek kısmi deşarjlara veya doğrudan yalıtım delmelerine neden olur.

Yapılan Hatalar

OG hücrelerinde meydana gelen hatalar göz önüne alındığında, istatistiksel olarak, malzemelerin doğru seçildiği düşünülürse ve yıldırım gibi dış faktörleri dikkate almazsak, en önemli iki faktörden biri nemden kaynaklanan kısa veya uzun vadeli yalıtım hatalarıdır. Neyse ki, arızalara yol açmayacak güvenilir sınırlar içinde nemin korunması, ancak uygun şekilde seçilmiş bir panel ısıtıcı ile elde edilebilir.

Çalışmalar, pano ısıtıcılar içindeki sıcaklığın sadece 3-4 ° C arttırılmasının riski önemli ölçüde azalttığını göstermektedir. Bazı yaklaşımlara göre, nemin% 65’in altında tutulması diğerlerinde güvenli kabul edilir. Gerçek şu ki, panel ısıtıcı, sıcaklık ve nemden bağımsız olarak her koşulda kullanılmalı ve panel içindeki sıcaklık çiğ noktasının üzerinde tutulmalıdır. Bu sorunun tam olarak anlaşılamaması, aşağıdaki iki yanlış yaklaşımın yaygın olarak kabul edilmesine yol açmaktadır. Tüm bunların yanı sıra yanlış kanı, Panel ısıtıcılara sadece soğuk havalarda ihtiyaç vardır gibi kanılar bulunmaktadır. Bu iki koşul, yoğuşma riskinin hava sıcaklığından bağımsız olduğunu gösterir. Aslında, Tablo 1’deki değerleri dikkate alırsanız, sıcak bir ortamda yoğunlaşan su miktarı daha yüksektir.

Panel Isıtıcı Hakkında

Bir panel ısıtıcı yaz veya kış aylarında sıcak veya soğuk olmasına bakılmaksızın sürekli bir ihtiyaçtır. Yukarıdaki tablo 2’ye göre, 20 ° C’nin altındaki sıcaklıklarda çalışan bir ısıtıcı kullanılırsa, yaz günü boyunca yoğuşma önlenemez. Bu durumda, ısıtıcı bir termostat kullanmadan sürekli çalışmalı veya termostat çok geniş bir sıcaklık aralığında çalışmalıdır. Sonuç olarak, ısıtıcının maliyetinin reddedilmesi veya ısıtıcının enerji tüketiminden tasarruf etme girişimi çok ciddi bir hatadır.

Ürünleri incelemek için https://www.rezistansmarket.com/pano-isiticilari Pano sayfasına gidebilirsiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir