Bebekler Neden Ağlar?

Bebek sahibi olmanın en keyif veren anlarından bir tanesi, sizlere gülmesi. Ve bebek sahibi olmanın en sorunlu, zorluklarından biri, ağlayışlarını işitmektir ve onları huzursuz eden durumları dile getiremeyişleridir. Bu yakarışları duymak, ilk olarak en güç olan kısımdır. Bebeğim acıktı mı? Canı mı yanıyor? Bebeğimin ağlamaması için neler yapmalıyım? Hiç merak etmeyin ağlayan bebeklerinizi rahatlatmak adına 5 tekniği sizler için derledik.

bebekler neden ağlar

Bebekler Neden Ağlıyor Olabilir?

1-Tekrardan emzirmeye çalışın

Bebeğiniz demin doymuş beslenmiş olsa dahi, onu yeniden göğsünüze yerleştirin ve yeniden emzirmeye çalışın. Bazı durumlarda bebekler memedeyken uykuya dalar ve yeterli olmaz. Daha sonra, biraz daha uyur ve tekrar uyanır ve yeniden anneyi emmek ister. Bazı durumlarda bebekler emme esnasında ve emmeyi bitirdiğinde hava yutar.

Gaz çıkarma işlemini tamamlayınca, çok daha iyi hisseder ve daha çok anne sütüne alan açılır, çabucak yeniden emmeye devam eder. Veya yalnızca bir gelişme sendromu olabiliyor. Bebekler gelişim esnasında oldukları zaman, devamlı olaraktan açlık hissederler ve derli toplu bir beslenme düzeni oluşturmadan yaklaşık birkaç gün süresince sürekli anneyi emmek isterler.

2-Bebeğin bezini değiştirin

Bebeğin alt bezi yaş ya da pis ise, huzursuz olabiliyor. Çiş ve kaka karışımı bazı durumlarda deride hasarlara yol açabilir. Onu yakın bir zamanda değişmiş bile olabilirsiniz, fakat yeniden bakmak yalnızca saniyelerinizi alacaktır. Bebekler genelde beslenme öncesi, esnasında ve daha sonra bezini pisletmiş olabiliyor. Ve bazı durumlarda bebeğiniz bez yenilenme esnasında harekete geçerek yeniden bezine pisleyebilmektedir.

bebekler neden ağlar örnek

3-Ağrıya neden olabilecek her şeyi kontrol edin

Bebeğin kundağı oldukça fazla mı sıkı halde? Minik tırnakları sayesinde yüzüne zarar mı verdi? Ayak parmaklarının üzerine dolanmış bir saç mı bulunmaktadır?  Bebeğinizi kontrol etmek için birkaç saniyenizi ayırın, her şeyin yolunda olduğundan ve rastgele bir yerinin ağrımadığından emin olmalısınız.

4-Bebeğinizle yürüyüşe çıkın

Biraz temiz oksijen, bebeğin gereksinimi olan şeydir. Bebeğinizi arabasına yerleştirip, dışarıyı gezmek güzel bir yöntem olabiliyor. Bebeğiniz kapıdan çıkar çıkmaz sızlanmayı bırakıyorsa, düzgün yöntemi uyguluyorsunuzdur.

5-Bir sling veya bebek taşıyıcısı kullanın

Bebeğinizi üzerinizde tutabilmek ya da bebek taşıyıcılarında taşımak, onu rahatlatmak adına mükemmel bir yöntem olabiliyor. Dünyaya yeni gelmiş bebekler annelerinin bedenine yakın olduğunda, annesinin sıcaklığıyla kendini ehemmiyetli hissedeceklerdir. Taşıyıcının üzerindeyken bebeğiniz kalbinizi duyabilir ve sesinizi işitebilir. Taşıyıcıyı kullanıyorken, bebeğin düzgün bir şekilde yerleştiğinden ve güvenilir şekilde uyguladığınızdan emin olmalısınız.

Doktor ne zaman aranmalı?

Bebeğiniz karnını doyurma, bez değişimi, kontrol etme, kucakta tutma, yürüme, sallama ardından yine ağlamaya devam ediyorsa ve onu sakinleştiremiyorsanız bir doktordan destek almalısınız.  Ağlama bebeğin yeteri kadar anne sütü içmediğine bir işaret olabiliyor ya da rahatsızlık, sancı ya da reflü gibi çok daha önemli hale dönüşebilir. Ve tabi ki, bebeğin canının çok yandığını düşünüyor iseniz, çabucak çocuk hekiminize gitmelisiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir