Mobilyada Küf Nasıl Temizlenir?

Mobilyalarının küflenmesini hiç kimse istemeyecektir. Bu nedenden dolayı mobilyalarda oluşan küf nasıl temizlenmelidir? Sualinin cevabını her birimizin öğrenmesi gerekecektir. Ev dekorasyonunda en verimli unsurlardan olan mobilyalar, biz arzu etmesek de küflenebiliyor, üst kısımlarında sorunlar oluşabiliyor. Yalnızca mobilyada değil mobilyaların kumaşlarında da küf oluşumlarıyla karşılaşılmaktadır. Bu istenmeyen hale karşı uygulanması gereken pek çok prosedür var. Hep birlikte mobilyalarda meydana gelen küfün arındırma aşamalarına bir göz atmaya başlayalım.

mobilyada küf temizliği

Mobilyaların Havalandırılması

Küfün mobilyanızda oluşumunu engellemek için evinizi kesinlikle her gün havalandırmalısınız. Küf, fazla nemli alanları sever, bu nedenden dolayı mobilyalarınızı güvenliği sağlamak için evinizde yaşanması muhtemel rutubete ilk önce çözüm önerileri sağlamalısınız.

Mobilya takımlarının küflenme gibi olumsuz bir durum ile karşılaşmaması için havalandırılması gereklidir. Günlük uygulanan havalandırma prosedürü, evde yaşanacak rutubeti indirgeyerek mobilyalarınızda küf oluşumunun önünü kesebilirsiniz.

Mobilyadaki Küfün Sirkeli Su ile Temizlenmesi

Mobilyalarda ki küflenmeyi engellemek veya elde edilen küfün yok edilmesini sağlamak için mobilyalarınızı periyodik zamanlarda sirke ve su karışımı ile silmeniz gereklidir. Sirkeli su karışımı, mobilya takımlarının üzerinde küf oluşumunu önler ve elde edilen küfün mobilyadan ayrıştırılmasını temin eder. Sirkeli suyla mobilya takımlarının temizliğini yapmak, mobilyalarınızın hijyeni için de oldukça önemlidir.

Mobilyadaki Zorlu Küfün Çıkarılması

Mobilyalarınızda meydana gelen küflenmeler sirkeli suyla silinmesine rağmen gitmiyor ve artmaya hızla devam ediyor ise ciddi bir hal olduğu kaçınılmazdır. Bu tür bir halde mobilyanıza zımpara yardımı ile küflenmiş bölümü mobilyadan ayrıştırmanız gereklidir. Mobilyadaki zorlu küfün atılması için uygulanan bu onarma işleminin sonrasında mobilyanıza, sirkeli ya da çamaşır suyu karışımı ile silerek kurtarmalısınız. Sonrasında mobilyaların boyasına uyumlu bir renk ile tamir edilen kısmı boyamanız gereklidir. Derinlere kazınmış küften kaçmanın en pratik yolu zımpara yardımı ile küfleri mobilyalardan uzak tutmaktır.

Mobilyanızın Kumaş Bölümünde Bulunan Küfü Çıkarma İşlemi Nasıl Olur?

Mobilyanızda yer alan küf, ahşap kısmında değil de kumaşın üzerinde ise ise küfün ayrıştırılması biraz daha güç olabilir. Zira ahşap mobilyada uygulanan soyarak küfü ayrıştırma prosedürünü kumaş yüzeyde yapamazsınız.

Mobilyaların kumaş bölümünde yer alan küfü çıkarma prosedürü için ilk önce sirkeli suyla kumaş yüzeyi derinden silmenizi öneriyoruz. Daha sonra küften arındırmış olduğunuz kumaş yüzeyi güneş ışığında ve açık bir havada kurulamanız, küfün kumaşın üzerinden ayrılması için oldukça önemlidir.

Sirkeli suyla dezenfekte sonrasında küf halen mobilyanızdan çıkmıyorsa, suyla seyreltilmiş çamaşır suyu yardımıyla temizlemeniz gerekebilir. Bu bağlamda dikkatle yönelmeniz gereken oldukça değerli mevzu, çamaşır suyunun mobilyaların rengini bozmamasına dikkat kesilmenizdir. Bu nedenden dolayı çamaşır sulu suyla küfü yok etmeden evvel, mobilyaların gözle görünmeyen bir kısmında karışımı denemeniz gereklidir.

Mobilyadaki Küf Oluşumunu Önleme Yolları

Küf, tozun ve nemin bol olduğu alanları sever. Nemli ve sıcak bir alanda yaşıyorsanız, mobilyaların yoğun nem ile karşı karşıya kalmaması için gün içerisinde klimanızı rutubet çekme ayarında kullanarak küf oluşumunu engel olabilirsiniz.

Küfler ve mantarlar nemli kısmı sevdikleri gibi tozlu kısmı da severler. Bu nedenden dolayı mobilyalarınızda küf oluşumunu engellemek istiyorsanız, düzenli aralıklar ile sirkeli suyla ya da çamaşır suyu karışımı ile mobilya tozunu almanız gerekiyor.

Mobilyalarınızdaki küfü engellemek için yaş eşyalarınızı mobilyalarınızın üzerinde mutlaka bırakmamaya özen gösterin.

Evde yer alan nemli alanlardan uzaklaşmak için gün içerisinde sürekli camlar açık bir şekilde evi havalandırmanız gereklidir. Mobilyalarınızın yeterli havayı alabilmesi için biraz mesafeli koymak, duvara yaslamamak da mobilyalarınız üzerinde oluşabilecek küfün hareketini durduracaktır. Ek olarak güneş ışığının da küf oluşumunun önlenmesinde olabildiğince büyük rolü var. Küflenme potansiyeli yüksek olan mobilyalarınızı, evin güneş gören bir kısmına yerleştirebilirsiniz.

Mobilyanızda meydana gelen küflerle baş edemeyeceğinizi düşünüyorsanız ahşap mobilya yerine plastik, cam veya metal aksamları olan mobilyaları kullanabilirsiniz.

Alkol Mobilyadaki Küfü Yok Eder mi?

Her tekniği kullandınız ancak bir çare bulamadınız. Alkolden yararlanarak mobilyadaki küfü ortadan kaldırabilir misiniz?  Isterseniz yanıtlayalım. Elbette ki çözülebilir. Alkolü suyla seyreltip mobilyaların kumaş üzerini yavaş bir şekilde bez ya da fırça yardımı ile sürerek temizleyebilirsiniz. Evlerinizde mevcut ise bir vakumdan faydalanarak kumaştaki çok suyu alabilirsiniz.

Vakum da küflenen zeminin arınmasına olanak sağlar. Küflü yüzeyi ve ardındaki bütün yüzeyleri alkollü suyla temizlemek küfleri yok edeceği gibi ileride olabilecek mantar, küf veya spor oluşumunu engellemeye yarar. Bu adımlardan hemen sonra mobilyanıza kesinlikle açık hava ve gün ışığında kurulamalısınız ve ardından kumaşın üzerinde hiç rutubet kalmadığından emin olmalısınız.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir